Nieuws over Landschappark Martenastate

Stinzenflora gespot week 11 door Anneke Kuiper

  • 02-10-2022

Dankzij de zonuren van afgelopen weken kun je nu de bloeiende Holwortel spotten.

De Holwortel bloeit nog niet overal, maar het begin is er. Ook kun je, weliswaar heel voorzichtig, de blauwe anemoon treffen. De sneeuwklokjes zijn, op een uitzondering na, op de terugweg. Dit geldt eigenlijk ook voor de Bonte Krokus. 

In het bos zie je de diverse uitvoeringen van het Lenteklokje. Bijzonder zijn de geel/groene puntjes op de blaadjes;.fantastisch. 

Verder nog een foto van een boom die als gevolg van de storm, scheef is gaan hangen. Ik denk dat deze boom een volgende storm niet overleeft. Bij de grafheuvel staan de narcissen in bloei. Deze komen voor in vrijwel het gehele park. Het verhaal gaat dat er vroeger een dame op de State woonde die - wanneer ze een pot met narcisbollen kreeg - deze na de bloei her en der in het park ingroef. Het ging haar aan het hart de bollen te vernietigen en zo gunde ze de bollen een tweede leven. "Elly en Eddy, het eendenpaar," genieten zichtbaar van de Narcissen, met daaronder Speenkruid. We hopen dat er op korte termijn gezinsuitbreiding komt bij dit stel en doen er alles aan om dit gerealiseerd te krijgen. Hiervoor hebben de vrijwilligers eendenkorven opgehangen. 

 

Terug naar overzicht