Nieuws over Landschappark Martenastate

Stinzenflora gespot week 12 door Anneke Kuiper

  • 02-10-2022

Het blijft mooi weer en dan zie je in het park een groeispurt ontstaan

Niet alleen in de flora, maar ook in de fauna. De hommels komen weer tevoorschijn en deze gaan op zoek naar honing. De foto van de Bonte Krokus laat dit zien. Ook de Holwortel, zowel in wit als paars/rose komt op. En dat niet alleen: de Vingerhelmbloem is er ook. Hoewel deze plantjes erg op elkaar lijken, is het blad verschillend. Bij de Vingerhelmbloem, in tegenstelling tot de Holwortel, zie je een “handje" direct onder de bloem. Er is nog iets bijzonders gespot, namelijk een narcis Tête à Tête met 3 kleine trompetjes uit één steel. Vorig jaar, op dezelfde plek, een Tête à Tête met 2 trompetjes. Zouden er volgend jaar misschien vier trompetjes komen?

In het park, ter hoogte van de vijver, zat een eend luidruchtig te kwaken op een afgezaagde boom. ’T was even een zoekplaatje, maar een foto waard. In het bos, behorende bij het park, is 

Afgelopen najaar met hulp van schoolkinderen, in de eerste takkenril Sneeuwroem geplant, witte en blauwe. Het is een aanwinst die zich uitstekend laat verwilderen en de eerste bolletjes komen op.  

Terug naar overzicht